76 % av kontona för privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

eToro omdöme och recension 2024

Kort sagt så är den sociala handelsplattformen eToro utmärkt för personer som dig och mig som vill kunna bygga relationer med andra handlare och investerare från hela globen.

Läs vår eToro recension och upptäck hur det funkar i praktiken!

Fördelar med eToro
 • Handelsplattform som låter dig att kopiera framgångsrika handlares affärer! 
 • Aktier med 0,- kr Courtage
 • Inbyggd live-chatt med andra handlare + omfattande mängd av gratisträningsmaterial inom handel samt ekonominyheter
 • Teknisk support via e-post och live-chatt dygnet runt, 5 dagar i veckan
 • Minsta insättning ligger på $50
 • Gratis demokonto under en begränsad tid
 • Sprid ut EUR/USD valutahandeln på endast 1 Pip (punkter)
 • Maxlönsamhet upp till 1:30
 • Fullt reglerad och licensierad mäklare från EU
Nackdelar med eToro
 • Begränsat utbildningsmaterial
 • Saknar stöd för PayPal

Översikt: eToro

Hur du Börjar Handla på eToro

Klicka på Handelsmarknader som finns på vänster sida, välj sedan det finansiella instrument som du vill handla med.

 • Om du tror att värdet på tillgången ska öka, välj då alternativet Köp.
 • Om du däremot tror att priset kommer sjunka, placera då en order genom Sälj-funktionen.

 

eToro recension
eToro platform – Bevakningslista – Klicka för att förstora bilden!

CopyTrading på eToro

En unik funktion hos eToro är att du kan kopiera framgångsrika handlare. Det finns tusentals handlare på eToros plattform som du kan kopiera. När du väljer bland handlare kan du jämföra dem utifrån:

 1. framgång,
 2. hur stor risk deras strategi innebär
 3. uppnådd vinst
 4. vad de handlar med

Om du bestämmer dig för att kopiera en handlare kommer varje transaktion automatiskt ske på ditt konto.

För varje kopierad handlare behöver du avsätta den del av ditt kapital som ska användas till att kopiera (dock minst $200). Du kan även ställa in en högsta förlust som detta kan leda till om handeln går dåligt.

Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat.

Investering i Riktiga Aktier

Hos eToro kan du investera i aktier antingen med CFD-kontrakt ELLER genom att köpa riktiga aktier.

Om du väljer verkliga värdepapper med en hävstångseffekt på 1:1 innebär detta i praktiken att mäklaren, efter att du har angett köpesumman, köper de verkliga underliggande tillgångarna för dig.

Därmed blir du ägare till specifika aktier eller börshandlade fonder. En sådan strategi lämpar sig för mer långsiktiga investeringar där du vill köpa och behålla tillgångar. Här betalar du inga provisioner.

Avgifter: aktuell växlingskurs mellan SEK och USD och en kostnad på 5 dollar när du tar ut pengar från ditt handelskonto.

Du kan genom eToro handla med CFD-kontrakt / kontrakt för skillnader / aktier med en hävstång på upp till 1:5. Med t. ex. 1000 kr kan du alltså köpa som om du hade haft ett kapital på 5000 kr. Den här strategin passar för daytrading där man utnyttjar små prisrörelser. Med CFD-kontrakt kan du även spekulera och gå med vinst när priserna sjunker (så kallad blankning). Handel med hävstång innebär hög risk.

Avgifter: “Spread” mellan köp- och säljpris + 5 dollar i uttagskostnad.

Vad Gör eToro Unikt Jämfört med Andra Handelsplattformar

 • du kan kommunicera med toppinvesterare / se deras affärer / lära dig deras handelsstrategier
 • du får möjligheten att söka efter lönsamma investerare från hela världen
 • det finns personer som pysslar med valutahandel, internationella aktier, indicier, guld och silver
 • du kan låta plattformen att automatiskt kopiera deras framtida affärer

Kopiera de Bästa Investerarnas Framtida Handel

 1. Registrera ditt eget konto helt gratis
 2. Välj vilken investerare du vill kopiera (i detta exempel har jag valt den italienske handlaren Jarodd76)
 3. Klicka på knappen KOPIERA till höger
 4. Bestäm vilken summa du vill avsätta för den specifika investeraren (jag rekommenderar $200 eller mer för varje investerare)
 5. Avgör när systemet automatiskt ska sluta kopiera. Detta kan vara när förlusterna uppgår till en viss summa i USD, eller en viss procentansats (jag använder personligen 90 %).
 6. Avgör om du även vill kopiera pågående handel (jag rekommenderar att du lämnar detta fält blankt och INTE kopierar faktiskt pågående handel)
 7. Klicka på KOPIERA

Insättning av Pengar

 1. Du kan sätta in pengar (minimisumma för insättning är $50), eller prova med vår virtuella valuta på ett övningskonto.
 2. Välj betalningsmetod (jag rekommenderar kreditkort eller PayPal, så får du in pengarna på din handelsplattform på bara några minuter)
 3. Klicka på OK, så är pengarna tillgängliga på bara några minuter. Nu kan du börja investera!

Hur Kopierar man Lönsamma Handlares Affärer

Upptäck själv hur eToro funkar, registrera ditt eget konto helt gratis. Efter du har registrerat ditt fria konto så rekommenderar vi dig att logga in och klicka på “People”-fliken högst upp på vänstra sidan. Där kan du leta efter investerare som sysslar med valutahandel, guld, olja, silver, indicier eller aktier. Handeln på Etoro kan vara mycket lönsam, men det är viktigt att förstå att du kan förlora pengar också eftersom du har med de finansiella marknaderna att göra.

Vi rekommenderar att du klickar på “Kopiera Personer“. Då kan du genomföra din egen sökning genom att klicka på “SEARCH” och välja dina egna kriterier eller välja bland förinställda kritier “Mest Kopierade >> VISA ALLA ” vilket vi rekommenderar dig starkt att göra. Välj detta förinställda sökkriterium: “Consistent investors with a low weekly drawdown and high weekly profit ratio”. På så sätt kan du hitta investerare som redan har fått konsekvent framgång och få motgångar i deras affärer. Vi fokuserar personligen på investerare i denna grupp och undersöker vad de gör för att bli så framgångsrika och så kopierar vi dem om de är tillräckligt duktiga.

“Alla handlare du hittar på eToro har information om varifrån han kommer ifrån, en kort beskrivning om sitt handelssystem och hur många risker han vågar ta. Detta tillåter dig att kunna sortera ut personer som handlar för aggressivt eller fegt. Det beror helt på dina egna preferenser.

Det finns också ett grafiskt diagram som visar dig ökning i % för dessa personers affärer i olika tidsfönster, fr.o.m. de 3, 6 eller 12 senaste månaderna.”

Du kommer att upptäcka att det finns många investerare med 100% eller t.o.m. 200% ökning de senaste 12 månaderna. När du har hittat en handlare du vill kopiera så väljer du honom och mängden pengar du är villig att investera. Sedan sköter systemet resten åt dig helt automatiskt. När din valda handlare kommer att öppna och stänga en affär så kommer systemet att göra samma sak för dig automatiskt. Det finns också en valmöjlighet att bara följa handlaren vilket vi anser är det bästa du kan göra i början när du håller på att lära dig från dem bästa!

Avgifter på eToro

Mäklaren tar betalt i form av en spread (det vill säga skillnaden mellan köp- och säljpriset).

För valutapar startar spreaden på 1pips (EUR/USD).

Du betalar inga avgifter när du handlar med verkliga aktier. För CFD-kontrakt är spreaden 0,09%.

Avgifter som inte har med handel att göra:

 • Uttagsavgift (5 dollar)
 • 1,5% Växlingsavgift för valuta från USD till SEK vid insättning
 • Inaktivitetsavgift (10 dollar/månad) för konton som har varit inaktiva under mer än 4 månader.

Demokonto hos eToro

Om du vill testa eToro-plattformen med virtuella pengar kan du skaffa ett demokonto som är helt obegränsat i tid. Den virtuella insättningen är 100 000 dollar. Med de här virtuella pengarna kan du handla hur du vill, eller kopiera andra handlare och få likadana vinster/förluster som på ett riktigt konto. Den enda skillnaden är att varken vinsterna eller förlusterna är på riktigt. Du kan helt enkelt pröva på allt först, helt riskfritt och utan skyldigheter.

Du kan sedan när som helst byta ut demoläget till ett riktigt konto om du sätter in minst 200 dollar och fyller i ett kort frågeformulär som handlar om din tidigare erfarenhet inom investeringar.

Slutsats

Efter vårat omfattande test så kan vi säga att eToro fungerar väldigt bra för både Forex- och aktiehandelsinvesterare tack vare dess vänliga användargränssnitt och enorma databas av investerare. Å andra sidan kan erfarna handlare tjäna andra inkomsten direkt från eToro genom att bli “populär investerare“.

Vi har också hittat flera framgångsrika populär investerare från Sverige vars affärer kopieras automatiskt av många andra handlare runtom i världen! En möjlig nackdel med plattformen är att om du är en handelsveteran så kanske du saknar MetaTrader 4 som inte finns hos eToro. Plattformen finns på engelska och 10 andra världsspråk, dock finns ingen svensk version.

Du kan leka runt och lära dig systemet genom det fria demokontot som finns tillgängligt under en obegränsad tid. Med denna plattform kan du handla med världens huvudsakliga valutor såsom USD, EUR, JPY, AUD, CAD, CHF men inte svenska kronor. Om du vill handla med svenska kronor rekommenderar vi att du läser vår jämförelser av valutamäklare.

Du kan fylla på ditt konto med kreditkort, PayPal eller vanlig elektronisk banköverföring. Vi har också testat detta med från och till svenska banker så uttagning av pengar från eToro-plattformen till ditt bankkonto tar endast upp till 4 arbetsdagar. Om du väljer att använda kreditkort eller PayPal så får du pengar direkt tillgängliga att handla med på bara några minuter.

 

RiskVarning:
eToro är en plattform för flera tillgångar som erbjuder både investeringar i aktier och handel med CFD:er.Observera att CFD:er är komplexa instrument och att det finns en hög risk att snabbt förlora pengar på grund av hävstångseffekten. 77 % av privatinvesterarnas konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos denna leverantör. Du bör överväga om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Den handelshistorik som presenteras är mindre än 5 hela år och kan inte räcka som grund för investeringsbeslut.Copy Trading är inte detsamma som investeringsrådgivning. Värdet på dina investeringar kan stiga eller sjunka. Ditt kapital är i riskzonen.

Betyg-detaljer

Kostnader
9
Handelsplattformar
8
Marknadsval
10
Kundsupport
9
Kort sagt så är den sociala handelsplattformen eToro utmärkt för personer som dig och mig som vill kunna bygga relationer med andra handlare och investerare från hela globen. Läs vår eToro recension och upptäck hur det funkar i praktiken! Fördelar med eToro Handelsplattform som låter dig...eToro omdöme och recension 2024