Allmänna frågor (FAQ)

Vad är de minimala kraven för att börja handla?

Tillgång till en dator med internetuppkoppling är en förutsättning för att börja valutahandla på nätet. Du behöver ett bankkonto för att kunna överföra pengar till ditt konto för valutahandel. Du måste vara 18 år eller över för att öppna ett riktigt konto med verkliga pengar.

Hur mycket pengar kan jag tjäna på valutahandel?

Det finns olika typer av investerare. Vissa personer investerar i valutahandel över en längre tid (långsiktig öppenhandel) och tjänar mellan 5–16 procent nettovinst på deras investeringar varje månad. Vi känner även till flera framgångsrika valutahandlare som valutahandlar hemifrån på heltid men även andra valutahandlare som gör det då och då för skojs skull, de tjänar fortfarande en bra extra inkomst.

När vi pratar om bokstavlig vinst finns det inga begränsningar.

Vilken summa rekommenderar ni att man börjar valutahandla med?

Även om det minsta insättningskravet för valutahandlare är runt omkring $100 bör du ha i åtanke om du vill börja med att handla standardiserade kontrakt (så kallade ”standard LOT”) kommer du behöva investera åtminstone $2,000 men det bästa vore runtomkring $10,000. Självklart leder större belopp till att du kan handla mer parallellt, öppna fler handlingar och få större vinster.

Behöver jag något speciellt finanscertifikat eller tidigare erfarenhet på den finansiella marknaden innan jag blir en framgångsrik handlare?

Tillgänglighet till valutamarknaden för valutahandlare är helt gratis. Men för att kunna bli en lönsam valutahandlare är det rekommenderat att öva på att handla istället för att studera ren teori. På det här sättet kan du finslipa dina färdigheter och nå den nivån du vill åstadkomma mycket snabbare. Det finns ingen anledning till att du skall behöva ta dyra kurser inom valutahandel överhuvudtaget, allt du behöver kan du lära dig gratis på hemsidor som denna, resten är bara övning.

Är valutamäklare som rekommenderas på hemsidan reglerade och trygga att använda?

Alla rekommenderade valutamäklare är helt och håller reglerade av Finansinspektionen (FI) (www.fi.se). Dessa mäklare är väletablerade företag med hundratusentals nöjda handlare från hela världen.

Är valutahandel riskabelt?

Som alla andra typer av investeringar är även valutahandel riskabelt. När du väl lär dig att hantera risken, kan du skörda stora vinster i dubbelsiffriga procentsatser varje månad. På grund av den höga risken som valutahandel innebär, är det inte passande för alla. Människor som inte är villiga att riskera sina pengar bör inte heller valutahandla.

Kan jag testa att handla utan att spendera riktiga pengar?

Du kan öppna ett konto att öva på som kallas för ett demo handlingskonto genom att klicka här.