Köpa Bitcoin

Nuförtiden pratar alla om Bitcoin. Det blir mer och mer populärt för varje dag i Sverige.

Är du intresserad av Bitcoin men är osäker på hur du gör för att handla det eller vilka investeringsstrategier du ska använda dig av?

Vi ska ta en titt på hur du kan göra om du vill handla Bitcoin.

Att köpa Bitcoin i Sverige är enklare än man tror!

Köp Bitcoin i fyra enkla steg

#1. Välj en säker Tradingplattform

Först av allt behöver du välja handelsplattform, vilket är det företag på nätet som ansluter dig till marknaden (alltså till andra som vill köpa/sälja Bitcoin) och även tillhandahåller de investeringstjänster som behövs.

De tre huvudsakliga kriterierna för en bra tradingplattform är:

 • Säkerhet
 • Användarvänlighet
 • Bra rykte

För den här guiden rekommenderar vi XTB. Det är en tradingplattform med en gedigen bakgrund, den absolut bästa säkerheten och en lättbegriplig utformning, och sist men inte minst är den användarvänlig.

Besök XTB

#2. Skapa ett Konto

Nästa steg är att du behöver skapa ett gratis konto.

Du kan sätta in svenska kronor, och dessa kommer automatiskt omvandlas till Euro.

Men ingen fara, XTB är 100% legal i Sverige och den är licensierad/reglerad.

Innan du börjar investera med riktiga pengar behöver du först uppge en del grundläggande uppgifter om dig själv plus lämna in en skannad kopia av ditt ID-kort eller körkort. De personuppgifter du behöver uppge är till för att skydda dig så att ingen annan kommer åt ditt konto.

När ditt konto är klart kan du sätta in pengar och börja köpa Bitcoins. Vi rekommenderar att du sätter in amerikanska dollar.

De grundläggande valutorna för konton är USD, EURO.

Du kan dock sätta in i stort sett vilken valuta som helst och den kommer automatiskt omvandlas (din bank kan komma att ta ut en växlingsavgift).

#3. Välj Bitcoin

Nu är du redo att köpa dina första Bitcoin!

På XTB finns två olika sökmetoder:

 • Du kan skriva in Bitcoin i sökrutan högst upp på sidan.
 • Du kan också klicka på ”Handelsmarknader” till vänster på sidan. En lista med olika investeringar kommer då visas. Välj Kryptovaluta och sedan Bitcoin.

#4. Avsluta köpet

Därefter, tryck på den blå knappen där det står ”BUY”.

På den här sidan kan du välja hur stor summa du vill investera. Den visas på två sätt:

 • Belopp
 • Enheter

De flesta väljer Belopp.

Du kan som minsta belopp kan du investera 25 dollar (220 svenska kronor) i Bitcoin. Den minsta första insättningen på XTB är 1 dollar.

Efter att du valt Belopp, klicka på Starta handel”. Grattis! Du har just köpt dina första Bitcoin!

Obs: Om du vill investera, köp då riktiga bitcoin utan hävstång (välj x1 Hävstång). Om du vill daytrada CFD med bitcoin, använd hävstång 1:2 (välj x2 Hävstång). Du kan även ställa in STOP-LOSS för att undvika kommande förluster om marknadspriset går emot dig, och du kan också ställa in en LIMIT-order för en kommande vinst.

Avgifter

 • 1% av den totala transaktionen
 • $1 dollar i uttagsavgift

Hur man Använder Bitcoin

Nu när du har köpt Bitcoin, vad kan du då använda dem till?

De flesta som köper Bitcoin i Sverige gör det som en investering. De behåller sina Bitcoin och hoppas att de någon gång ska stiga i värde.

Men du kan även använda Bitcoin för att betala. Det finns många ställen i Sverige som accepterar betalning med Bitcoin. Du kan använda Bitcoin i nätbutiker, på resebyråer, flygbolag och till och med i vissa fysiska butiker.

Om du ska betala med Bitcoin behöver du en Bitcoin-plånbok. Detta är ett sorts virtuellt lagringsutrymme, ofta kallat virtuell plånbok, där du förvarar dina Bitcoin. Även om du inte har för avsikt att spendera dina Bitcoin är en Bitcoin-plånbok ändå det säkraste sättet att förvara dem på.

På XTB kan du känna dig säker när det gäller kryptovalutaplånbok. Du kan enkelt överföra de Bitcoin du köpt till en särskild plånbok som är en av de säkraste som finns att tillgå just nu. Du kan behålla din kryptovaluta där och vänta på att priset stiger.

Hur man Betalar för Bitcoin

De tre vanligaste sätten att betala för Bitcoin är följande:

 1. Du kan köpa Bitcoin med VISA/Mastercard/Maestro Card på XTB
 2. Banköverföring för insättningar över 100 dollar

Vanligtvis är kort och Skrill/Neteller tillräckligt säkert för de flesta transaktioner. Dock, om du ska föra över en särskilt stor summa pengar är det alltid något säkrare med en banköverföring.

Sammanfattning

Var inte rädd för att köpa Bitcoin – det är enkelt och säkert. Använd dig av en pålitlig plattform som exempelvis XTB, överför pengar till kontot genom betalkort eller Paypal och köp det önskade beloppet. Oavsett om du vill investera i Bitcoin eller använda det för betalning kan du köpa det idag.