Se upp för en typisk bluff i valutahandeln

valutahandel bluffDet är lätt att nya valutahandlare och investerare drabbas av någon form av valutabluff. Detta kan vara i princip allt som bluffmakare kan komma på. Detta kan till exempel vara programvara och digitala böcker som ”garanterar” en vinst på valutamarknaden, en hänsynslös handlare som angriper kundens konto för att få sina avgifter, falsk marknadsföring av alla dess slag, och till och med falska webbplatser som bara tar dina pengar och sedan försvinner.

Valutamarknadens natur gör att nya investerare är extra sårbara för sådana bluffar, då marknaden fluktuerar mycket och allmänheten generellt sett vet lite om marknaden. Det är upp till investerarna att läsa på om valutahandel, precis som de skulle göra innan de påbörjar någon annan form av investering som de vill lyckas bra med. Detta innebär även att de bör vara medvetna om vanliga bluffar. Under 2001 gick CFTC (US Commodity Futures Trading Commission) ut med nio tips som investerare på valutamarknaden bör ha i åtanke när de söker en valutamäklare:

  1. Undvik möjligheter som verkar för bra för att vara sanna
  2. Undvik företag som förutspår eller garanterar stor vinst
  3. Undvik företag som utlovar en liten eller ingen ekonomisk risk
  4. Var försiktig med att handla med marginaler såvida du inte är insatt i ämnet
  5. Var försiktig med de som påstår att de handlar i ”Interbankmarknaden” för att den är ”säkrare”
  6. Var försiktig med att skicka eller föra över pengar på internet, per post, eller på andra sätt
  7. Bluffmakare angriper ofta personer som tillhör etniska minoriteter
  8. Kolla upp företagets tidigare erfarenheter och prestationer
  9. Personer och företag som inte vill uppge sin bakgrund är inte värda att ta en risk för

En av de vanligaste metoderna är att sälja en produkt eller ett system online, som “garanterat” skapar vinst i din valutahandel. Var försiktig med reklam online för dessa produkter. Nästan alla dessa produkter innehåller information om valutahandel som du lika gärna kan ta del av genom att läsa en annan bok om valutahandel. Du får förvisso information om valutahandel om du läser boken, men det finns ingen hemlighet eller nyckel till succé.

Du kan också läsa:  Vad är valutahandel