XTB Recension

Detta är vår objektiva XTB recension.

XTB är en av de mest välkända aktiemäklarna för CFD-handel i Europa.

FÖRDELAR:

 • 48 valutapar
 • Görs direkt på marknaden (inga ändrade priser)
 • 59 millisekunder för ett genomsnittligt köp eller sälj (otroligt snabbt)
 • Högkvalitativ gratis utbildning för handlare
 • 30 dagars gratis pröva på-handel med virtuella 10 000 dollar
 • Varierande spreads från 0,1 pips
 • Islamiska konton (gratis SWAP)
 • xStation5 + MetaTrader 4
 • Maximal hävstång 30:1
 • Personlig förvaltare som hjälper dig med handeln

NACKDELAR:

 • Nuvarande basvalutor är enbart amerikanska dollar och euro
 • Inga välkomstbonusar
 • Ingen cTrader / MT5

 

Besök XTB 

81% av CFD retail – investerarkonton förlorar pengar.

XTB Tradingkonton

Du kan välja mellan två olika sorts handelskonton.

1. Standardkonto

Mäklarsidan XTB tillhandahåller två olika sorts tradingkonton där det enklare kontot kallas STANDARD, och kontot för mer avancerad handel kallas PRO.

Dessa skiljer sig åt främst vad gäller handelsmöjligheter och kostnad för spreaden.

Det enklare sorts konto som du kan välja hos XTB är Standard Handelskonto (Standard) och detta passar perfekt för handlare som främst vill dra nytta av låg spread. Du får den här sortens konto, tillgång till ett flertal FRIA AKTIER och minst 0,1 pips! Spreds kan tillfälligt höjas på grund ökad volatilitet på marknaden. Med det här kontot kan du inte använda dig av någon garanterad stop loss.

2. PRO-konto

PRO account (PRO) riktar sig främst till handlare på mellan- och avancerad nivå. Ordrarna överförs direkt till likviditetspoolen så att kunderna alltid drar nytta av det bästa budet på den fasta marknaden. Vid vår granskning av XTB såg vi att spreaden på den här sortens konton är extremt låg, vilket innebär 0,28 punkter (pip). Plus att provisionen per mängd ligger på omkring 3,5 dollar för PRO-konton.

XTB Avgifter

Under vår granskning räknade vi ut att XTB är en av de billigaste CFD-mäklarna som finns på den europeiska marknaden. Deras handelsavgifter är generellt sett låga och i jämförelse med konkurrenterna tar de endast ut avgifter som har med själva handeln att göra. Läs nedan.

Handelsavgifter:

Sker under handel.

 • Genomsnittlig provision på valutaparet EUR/USD är 0,2 Pips
 • Vanlig nattlig avgift ligger på 7,94 dollar (för islamiska konton är det 0 dollar)

Avgifter som inte gäller handel:

Sådant som sker vid insättning och uttag av pengar samt under perioder av inaktiv handel.

 • Insättningsavgift: Ingen
 • Uttagsavgift: Ingen för uttag av summor högre än 100 dollar
 • Inaktivitetsavgift: Ingen

XTB handelsplattformar

1. xStation5

XTB-mäklaren erbjuder sina kunder den webbaserade handelsplattformen xStation 5.(som inte behöver installeras på en dator).

2. Metatrader 4 (MT4)

Förutom webbplattformen xStation kan man nu också använda sig av deras plattform Metatrader 4, som numera rekommenderas av alla professionella handlare för att få bästa möjliga alternativ för diagram och priser helt i realtid.

3. Mobil handel

Om du föredrar ”att vara utanför planen” med din smartphone, tillhandahåller XTB för närvarande en snabb och lättanvänd mobilapp för både Android och iPhone med bra kundomdömen på Google Play och iTunes.

XTB demokonto

För att du ska kunna testa den plattform som erbjuds kan du givetvis skaffa ett demokonto hos XTB. Men se upp, för tiden för detta är begränsad till 30 dagar! Så här gäller inte obegränsad tid, som man hittar hos andra mäklare. Detta är lite underligt, men å andra sidan tvingar det dig att prova de grundläggande funktionerna för att sedan börja treva dig fram med riktiga pengar.

Är XTB säker?

XTB är verkligen en mycket säker mäklare. Såvitt vi kunde se under vår granskning tar de väldigt allvarligt på alla förordningar.

XTB regleras också av de bästa tillsynsförordningar.

XTB Ltd. är reglerad av UK FCA.

Skydd för dina pengar

För det första skyddar XTB dina pengar genom att hålla dem på ett särskilt konto. De håller alltså kundernas kapital avskilt från sitt eget som de använder för att driva sitt företag.

För det skyddas kunderna av FSCS (Financial Compensation Scheme). Om företaget går omkull (går i konkurs) är du 100% skyddad upp till 50 000 pund per person av FSCS-fonden.

XTB Omdöme: slutsats

XTB visade sig under vårt test vara mycket seriös och tillförlitlig. Den har en kraftfull och stabil tradingplattform, xStation5. Vi upptäckte att xStation5 webbtrader är mycket användarvänlig och enkel att navigera på. Vem som helst lär sig snabbt förstå alla funktioner utan några större svårigheter.

De som vill ansluta EA Expert Advisor eller något annan automatiserat tradingsystem kan givetvis använda sig av XTB:s Metatrader 4. Som vi redan nämnt rekommenderar vi verkligen xStation5 tillsammans med ett ”Standardkonto”.

Handelsförhållanden på den här plattformen är bra mycket bättre än hos deras konkurrenter. Handeln genomfördes mycket snabbt, och en av deras främsta konkurrensfördelar är de relativt låga tradingkostnaderna.

Kundsupporten var kunniga, de svarade snabbt och kompetent via Live Chatt (öppen dygnet runt fem dagar i veckan).