Jämfor Nätmäklare (2024)

En nätmäklare är den som står mellan dig och marknaden. Vi har gjort en sammanställning av de bästa natmäklarna för den som vill investera i aktier. Om du funderar på att börja handla med aktier behöver du en kvalitetsmässigt bra aktiemäklare! När du placerar en order för att köpa eller sälja aktier kommer mäklaren hitta vad du söker och du kan genomföra din handel på en bråkdels sekund.

Tänk smart och fundera alltid noggrant igenom din investeringsstrategi och välj en aktiemäklare på nätet som tillhandahåller den bästa servicen till ett rimligt pris!

Jämfor Nätmäklare och Aktiemäklare

Bästa nätmäklarna Sverige

 

eToro

 • Social plattform som passar för långsiktiga investeringar men även för daytrading
 • Handla antingen på egen hand eller låt systemet automatiskt kopiera köp och försäljningar som görs av framgångsrika investerare!
 • Över 1600 aktier (USA, Storbritanien, Europa, Norge, Sverige ….)
 • 42 Aktier Stockholmsbörsen
 • Verkliga aktier med 0,- courtage
 • CFD-kontrakt för aktier med en hävstång på upp till 1:5
 • CFD-kontrakt för råvaror och ädelmetaller
 • Plattform på svenska

Besök eToro

76 % av kontona för privata investerare förlorar pengar när de handlar med CFD:er hos den här leverantören. Du bör överväga om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. 

 


 

XTB

 • Högkvalitativ nätmäklare för investering i aktier, valuta, CFD:er, bitcoin, med mera.
 • 15 år på marknaden
 • 2000 CFD Aktier / 70 börshandlade fonder
 • Gratis demokonto
 • Metatrader 4 /xStation 5 professionella handelsplattformar
 • fullt reglerad inom EU
 • gott rykte bland handlare
 • ordnar varje månad webbinarier online om handelsstrategier, med mera.
 • Gratis aktuell marknadsanalys
 • Plattform på engelska
 • kundtjänst på engelska

Besök XTB


Hur man väljer nätmäklare

När du ska välja aktiemäklare, ta då reda på vad mäklaren har att erbjuda jämfört med andra mäklare.

Här är något av det du bör hålla utkik efter:

1. Avgifter

Handelskostnader är något av det viktigaste när man jämför mäklare!

Då det handlar om siffror är det enkelt att jämföra med konkurrenterna. Du bör dock tänka på att inte enbart förlita dig på kostnader, som exempelvis handelskostnader, då en aktiemäklare oftast har en mängd olika avgifter.

Andra avgifter:

 • inaktivitetskostnader för kontot
 • avgifter för insättningar och uttag
 • kostnad för valutaväxling om kontot är i USD eller SEK

Om du vill ha hjälp med att jämföra fasta kostnader hos populära mäklarfirmor kan du gå till vår lista där vi jämför olika nätmäklare. Där ges en objektiv jämförelse mellan de vanligaste avgifterna.

Minsta investering

De flesta aktiemäklare har krav på minsta investering, vilket ibland kan vara så mycket som 10 000 euro, och för många investerare kan detta vara rätt mycket pengar. Om du är ny som investerare, med ett litet investeringskapital, välj då ett av de bolag som har en minsta första investering. Det finns också de som kräver bara 200 euro, men du kan då köpa endast en bråkdel av de olika aktierna. Du behöver använda dig av hävstång och ett marginalkonto, vilket du enkelt kan göra hos en CFD-mäklare som eToro. Allt finns att tillgå på plattformen utan några som helst svårigheter.

Andra finansiella instrument som erbjuds av mäklare

En bra mäklare erbjuder alltid möjlighet att investera i ett flertal olika sorts tillgångar:

 1. valutahandel
 2. riktiga aktier utan hävstång, eller CFD-kontrakt för aktier med en hävstång upp till 1:5
 3. Obligationer
 4. Aktiehandelsfonder
 5. Börshandlade fonder
 6. optioner
 7. futures
 8. amerikanska statsobligationer

Går det enbart att köpa CFD-kontrakt eller kan du även köpa vanliga aktier?

Här bör du verkligen se upp. Många CFD-mäklare annonserar stort om sin aktieportfölj, men i själva verket märker du att detta är CFD-kontrakt till skillnad från riktiga aktier. Med CFD-kontrakt köper du inga egentliga aktier, du köper bara ett kontrakt som kopierar det faktiska marknadspriset av den underliggande aktien. CDF:er lämpar sig för daytraders som inte behöver har något stort kapital för att gå med vinst på prisförändringarna under dagen. Verkliga aktier passar bra för de som vill investera inför sin pension, det vill säga de som vill köpa aktier på lång sikt/hålla kvar dem.

Handla aktier genom en bank eller genom en nätmäklare?

Om du kontaktar din bank för att köpa aktier kommer du se att det definitivt går att handla där. Men tänk på att priset hos vanliga banker brukar vara betydligt högre.

För det första är alltså handelskostnaden högre.

För det andra är bankerna vanligtvis inte på samma tekniskt innovativa nivå som FinTech-företag som erbjuder användarvänliga handelsplattformar och online-webbinarier. FinTech-företag är snabbväxande mäklarfirmor som enbart håller på med trading. FinTech, som vi också har med i ovanstående tabell, inför snabbt nyheter och deras tradingplattformar bjuder den allra senaste tekniken, som exempelvis Metatrader 4 och cTrader.

Det tredje skälet att INTE använda sig av en bank utan istället av en mäklare är mobilappar. Det finns få banker i Sverige som har lika högstående mobilapplikationer för börshandel som de mäklare som enbart håller på med trading. Dessa investerar stora summor pengar för att utveckla och tillhandahålla applikationer.

Rykte

Ryktet är viktigt, men samtidigt är detta väldigt subjektivt. De handlare som förlorar pengar skyller nästan alltid detta på mäklaren och ger dem därför dåliga omdömen på internet. Å andra sidan brukar de handlare som är nöjda med sin handel sällan lämna några omdömen.

Nätmäklare och förordningar

Förordningar måste utfärdas för EU. Detta har dock ingen som helst betydelse. De flesta mäklare som erbjuder investeringstjänster inom EU är förlagda till Cypern eller London på grund av låga skatter och enkel registrering.

Registrering innebär tillstånd att vända sig till kunder i specifika länder. I Sverige är det/www.fi.se/ som ansvarar för detta.