ESMA reglering + nya regler för CFD

esma reglering

Från 1 augusti 2018 infördes bruselští tjänstemän från byrån ESMA, som är en förkortning för Europeiska värdepappers- myndigheten och marknadsför helt ny förordning, som kommer att drabba detaljhandeln i hela EU, särskilt de som handlar CFD (CFD på aktier, valutor, råvaror, index och liknande).

ESMA deras reglering ger bättre skydd för nybörjare, men erfarna handlare kommer att bli besviken, tvärtom, eftersom de inte till fullo kan utnyttjas.

 1. Översikt över stora förändringar i CFD Trading från 1 augusti 2018
  • Ändring av maxhävarmen (så kallad hävstång)
  • För större valutapar, max 30: 1
  • För andra valutapar max 20: 1
  • Åtgärd 5: 1
  • Guld 20: 1
  • Råvaror 10: 1
  • Metaller och energi (förutom guld) 10: 1
  • Crypt på spaken max 2: 1
 2. Mäklare måste ovillkorligen obligatoriskt lagt så. “Negative Balance Protection” som är en garanti för att i händelse av att du av misstag hamnat i skuld (dvs förlora mer än du lägger) mäklare är obligatoriskt för denna förlust släcka.
 3. 50% Stop Out – så snart marginal på din handel konto understiger 50%, och du just har öppnat positioner, mäklaren automatiskt stängas. För närvarande var det cirka 10% för mikrokonton.
 4. Margin Call kommer att vara 80% av ditt konto
 5. Det finns ett förbud mot någon bonus som skulle motivera detaljhandeln (särskilt nybörjare) att handla.

Mäklare för närvarande försöker komma på sätt att kringgå den låga spaken och sätta trejderům möjlighet att återanvända en högre nivå.

Ett sätt som Esma inte kan få dig är att omklassificeras från en detaljhandlare till en professionell.

Hur man får en professionell näringsidkare status och kringgår ESMA-regleringen

Om du uppfyller minst två av följande tre villkor som anges av Esma byrå, kan du be din mäklare, till exempel, en mycket populär mäklare Markets.com för status för en professionell kund.

 1. Finansiella tillgångar handlaren måste vara minst 5.270.000 SEK (motsvarande 500.000 €) (exklusive värdet av din egendom) det är rent av finansiella tillgångar därför pengar i bokföringen eller aktier, obligationer etc.
 2. För de senaste fyra kvartalen hade återförsäljare att ingå minst 10 kommersiella positioner (varje kvartal) vid ett nominellt värde av minst 370.000 SEK (35.000 €) (t ex 10 x 0,35 LOT EURUSD par eller exempelvis 10 x 0,15 LOT DAX)
 3. Du måste ha erfarenhet på den finansiella marknaden i minst 1 år. Du har till exempel arbetat för en mäklare eller har en professionell handelspraxis – du måste bevisa denna övning med ett professionellt CV.

Statusen hos en professionell näringsidkare gör att du bland annat kan använda full finansiell hävstång mot begränsade detaljhandeln.

Om du skulle vara intresserad av att bli professionella handlare på grundval av förordningen skall inte nå, kan du prova Markets.com Broker, som regleras av Cysec och har även en filial i London / Prag.