Köpa IOTA

köpa iota

Det finns bokstavligen tusentals sorter av kryptovalutor som är tillgängliga idag för att passa alla inställningar, men den enda som det talas om är Bitcoin, med det sällsynta undantaget för Ethereum. Industrin har dock många intressanta representanter.

Vad är IOTA

Antagandet är att “saker” i framtiden kommer att bli aktiva deltagare i verksamheten,
eftersom de kommer att kunna interagera och kommunicera med varandra, reagera på och påverka de processer som sker i världen utan mänsklig intervention. Dessa saker kan behöva utföra transaktioner med varandra.

Detta är exakt varför Kryptovalutan IOTA skapades. För att kunna förstå skillnaderna mellan olika kryptokurser måste du först ha en allmän förståelse för hur de fungerar. Den välkända Bitcoin använder blockchain teknik. Detta är en kontinuerlig kedja av informationsblock som bildas enligt vissa regler.

IOTAs (Internet of Things) främsta innovation är ett alternativ till blockchain som kallas “Tangle”. Det handlar om en ny distribuerad ledgerarkitektur – effektivt, en ny version av blockchain. Du kan också kalla detta system en “blockchain utan block och kedjor” (semantiskt är Tangle blockchainless). Blockchain fungerar nästan alltid utan en centraladministratör för att konfigurera nätverksnoderna, vilket innebär att blockchainens arkitektur inte bara distribueras, utan decentraliseras.

I detta avseende är det viktigt för blockchain att alla deltagare delar en enda bild av transaktionsbokföringen. För att lösa detta problem använder Bitcoin consensus node-block. De hanteras av “gruvarbetare” (personer som använder datorns datorkraft för att behandla transaktioner), som får en del av kryptokurrency i gengäld. IOTA har inga “block” i sig. Istället hänvisar varje transaktion till två tidigare transaktioner.

Denna transaktionsreferens behandlas som godkännande: Med din transaktion bekräftar du
uttryckligen att de två transaktionerna och Tangle är giltiga och följer protokollreglerna.

Och IOTA har inga gruvarbetare heller! Istället för att lämna den mindre delen av nätverket (med bara gruvarbetarna) som ansvarar för den allmänna konsensusen, deltar hela nätverket av aktiva deltagare (dvs. enheter som gör transaktioner) direkt i godkännandet av transaktioner.

Följaktligen är konsensus inte längre åtskild från transaktionsprocessen i IOTA: det är en integrerad del av det, och det gör det möjligt för IOTA att skapa utan några transaktionsavgifter.

Låt oss titta på de viktigaste funktionerna i IOTA:

  1. Inga provisioner – Ja, det är sant. Du kan göra transaktioner för mindre än en cent i IOTA, eftersom det inte finns några provisionsavgifter!
  2. Ingen gruvdrift – Med inga provisioner är gruvdrift inte meningsfullt ekonomiskt. Så istället för en liten grupp användare är alla aktiva deltagare ansvariga för konsensus.
  3. Skalbarhet – Moderna blockchain nätverk har specifika begränsningar i samband med begränsad skalbarhet, krävande hårdvarukrav och höga transaktionsuppdrag. Med den nya tekniken är det normalt att förvänta sig hög skalbarhet och anpassningsförmåga till system på hög nivå där enheter utför tusentals och miljoner transaktioner.
  4. Offline transaktioner – Blockchain representerar ett koncept av ett globalt tillstånd, där varje deltagare i nätverket synkroniserar med ett universellt system för att kunna göra en betalning. Tangles krav är inte lika strikta, så att användarna kan gå ihop i kluster och till och med göra offline betalningar med hjälp av mynt.

Internet av saker

Detta är ett intressant begrepp som refererar till ett nätverk av fysiska objekt (“saker”) utrustade med inbyggd teknik för att interagera med varandra eller med den externa miljön. Detta kan vara ett fenomen som helt rekonstruerar ekonomiska och sociala processer. IOTAs huvudsakliga syfte är praktiskt taget att tillhandahålla
symbios och samarbete med saken.

Med tanke på potentialen hos dessateknologier förväntas priset på IOTA fortsätta att öka från år till år. Om du tror på potentialen för kryptovaluta och blockchain teknik, om du vill säkra en plats för dig själv i en framtid där kryptovaluta regerar på marknaden och om du vill bevittna ursprunget till ett nytt finansiellt system, är det bäst att investera idag.

Hur man köper IOTA

Detta är steg för steg handledning för att köpa IOTA. Det bästa sättet att göra detta är på IQ Options plattform, som är en av världens största online utbyten.

IQ Option erbjuder sina kunder ett brett utbud av krypteringsmöjligheter, ett stadigt ökande antal tillgängliga handelsinstrument, allt som behövs för teknisk och grundläggande analys, användarvänligt gränssnitt, 24/7 kundsupport, blixtsnabba in och uttag av pengar och mycket, mycket mer.

Här kan du och dina tillgångar fortsätta att växa!