Den bästa tiden för att handla på valutamarknaden

Den bästa tiden att handla på valutamarknaden är självklart när den är som mest aktiv, och därmed ser en större volym handlingar. En snabb valutamarknad innebär fler möjligheter för att priset ska röra sig uppåt eller neråt. En långsam marknad innebär generellt sett att du slösar bort din tid – stäng av datorn och gå och fiska!

Den största volymen valutatransaktioner sker under lokal tid i London, följt av New York och Tokyo. Därför är lokal tid i London centralt när det gäller valutahandel.

— FOREX live öppettider —

Vad innebär detta för den genomsnittlige valutahandlare, och finns det en specifik, bästa tid för att handla med vårt valda valutapar?

Ja! Först av allt måste vi titta på marknadstider som överlappar varandra.

  1. Valutamarknaden börjar med japanska Tokyo handlare mellan 2AM CET– 10.00AM CET.
  2. Klockan 09AM CET börjar handlare i London sin arbetsdag, som avslutas 17PM CET.
  3. Handlare i New York börjar arbeta 13PM CET, och slutar arbeta 22PM CET.

” Om vi handlar med EUR/USD eller USD/GBP måste vi anpassa oss efter marknadstiden för dessa valutapar. Därför är den bästa tiden för att handla med valutaparen EUR/USD och USD/GBP mellan 13.00 – 17.00 CET, när de två marknaderna för dessa par är som mest aktiva (dvs. när de överlappar varandra)! ”

Valutahandel är ett riskspel, och vi som handlare måste göra allt vi kan för att få en fördel över våra konkurrenter och hitta odds som är till vår fördel. Att välja bäst tid för att handla med vårt valutapar är en av de saker som vi lätt kan kontrollera och arbeta med.

En annan sak valutahandlare bör tänka på när det gäller den bästa tiden för handel är att måndagar och fredagar generellt sett är dåliga dagar att handla på. Vad beror detta på?

Empirisk forskning föreslår att handel på måndagar ofta är fylld med tvekan eftersom marknaden tar försiktiga steg för att bekräfta eller etablera trender. Fredagar är dåliga dagar på grund av den stora mängden avslutade köp dessa dagar.

Du kan också läsa: Se upp för en typisk bluff